Η προέλευση της εταιρείας Car Fibreglass χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν ο Franco Barboni ίδρυσε ένα φανοποιείο για την κατασκευή και επισκευή βαν φορτηγών. Ύστερα από μερικά χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή τροχόσπιτων, η εταιρεία ειδικεύτηκε στην παραγωγή προϊόντων από υαλοβάμβακα για χρήση σε αυτοκίνητα και ασθενοφόρα. Χάρη στο επιχειρηματικό πνεύμα του Franco Barboni, η τρέχουσα διοίκηση μεταξύ το 1992 και το 1994, αποφάσισε να εισάγει στην αγορά την παραγωγή σχεδιασμένου εξοπλισμού με στόχο την βελτίωση της επαγγελματικής χρήσης των εμπορικών οχημάτων. Λόγω της μεγάλης ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’90, η Car Fibreglass επικεντρώθηκε σε αυτήν την γκάμα οχημάτων, αναπτύσσοντας τα πρώτα μοντέλα καλυμμάτων «COVER» (τα «COVER» αποτελούν μια εσωτερική επένδυση που καθιστά το χώρο φόρτωσης τέλεια αδιάβροχο, με δυνατότητα να πλένεται και ανθεκτικό στην απολύμανση). Η εφαρμογή ευρωπαϊκών κανονισμών όπως το HACCP σχετικά με την διαχείριση τροφίμων, οι πρώτες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για τη μεταφορά φαρμάκων (94 / C63 / 03), σε συνδυασμό με την εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO9001, δημιούργησαν τα θεμέλια για την επιτυχία του «COVER» που αύξησε τις πωλήσεις στην Ιταλία από μερικές δεκάδες χιλιάδες τεμάχια το 2000 σε πωλήσεις άνω των 2.500 τεμαχίων σε σχεδόν 30 χώρες το 2019.

Η Car Fibreglass πραγματοποιεί όλη τη διαδικασία της παραγωγής, ξεκινώντας από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση του μοντέλου, από τη δημιουργία καλουπιού έως την παραγωγή, από την εγκατάσταση του προϊόντος στο όχημα μέχρι τις δοκιμές επικύρωσης. Για τις νέες γραμμές παραγωγής, που κατασκευάστηκαν από το 2017 και μετά, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη προσοχή:

  1. Στις περιβαλλοντικές πτυχές, την εφαρμογή και τον εκσυγχρονισμό ενός συστήματος διαχείρισης που έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραγωγικής διαδικασίας και των σχετικών προϊόντων, προσπαθώντας να βελτιστοποιήσει τη χρήση της ενέργειας.
  2. Στην ενημερωμένη αξιολόγηση κινδύνων για να εγγυηθεί έναν ασφαλή χώρο εργασίας. Δημιουργία υποδομών και διατάξεων προστασίας, απαραίτητες για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου ατυχημάτων και την ανάλυση των πιθανών ατυχημάτων για την αποφυγή της επανεμφάνισής τους.

 

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα της αγοράς και το αίτημα για πιο καινοτόμα και αξιόπιστα προϊόντα, η ποιότητα γίνεται απαίτηση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της κατανόησης των αναγκών των πελατών και της ενδυνάμωσης όλου του προσωπικού.