Χρήση το καλοκαίρι

Για να επιτύχετε γρήγορη μείωση της θερμοκρασίας του αυτοκινήτου σας:

 1. Ανοίξτε τα παράθυρα.
 2. Ανάψτε το κλιματιστικό και βάλτε τον ανεμιστήρα στην υψηλότερη σκάλα.
 3. Ρυθμίστε τους αεραγωγούς σας στον εξωτερικό αέρα.
 4. Οδηγήστε το αυτοκίνητο για 5 λεπτά (αρκετός χρόνος για να μειωθούν οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες).
 5. Κλείστε τα παράθυρα και ενεργοποιείστε την επανακυκλοφορία του αέρα.
 6. Χαμηλώστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα κατά μία σκάλα (μπορείτε να κρατήσετε αυτή την ρύθμιση όσο χρόνο χρειάζεται για να επιτύχετε μια καλή εσωτερική θερμοκρασία, και μετά μειώστε την ένταση του ανεμιστήρα κατά μία ή δύο σκάλες κατά την κρίση σας).
 7. Από καιρού εις καιρόν μπορεί να χρειάζεται να αυξάνετε την ένταση του ανεμιστήρα για να ανακινείτε τον αέρα.
 8. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο ρυθμιστής της θερμοκρασίας του καλοριφέρ του αυτοκινήτου πρέπει να βρίσκεται στην ένδειξη του κρύου αέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το καλοριφέρ εάν το κλιματιστικό είναι πολύ δυνατό, αλλά πάντοτε να θυμάστε να γυρνάτε τον διακόπτη στον κρύο αέρα όταν τελειώνετε.
 9. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να λειτουργείτε το κλιματιστικό σας είναι να ενεργοποιείτε την επανακυκλοφορία του αέρα, αν και που και που χρειάζεται να χρησιμοποιείτε και τον εξωτερικό αέρα. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνετε τον πολυκαιρισμένο αέρα και τις ανεπιθύμητες οσμές από τον εξατμιστή.
 10. Είναι καλό να κλείνετε το κλιματιστικό 1-2 λεπτά πριν φτάσετε στον προορισμό σας αφήνοντας τον ανεμιστήρα ενεργό. Με αυτόν τον τρόπο στεγνώνει ο εξατμιστής και έτσι δεν αναπτύσσονται μύκητες που ευδοκιμούν στο υγρό περιβάλλον.
 11. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΕΡΑ ΑΝ:
 • Είστε καπνιστές.
 • Μεταφέρετε έτοιμα φαγητά ή γενικότερα πράγματα που μυρίζουν.
 • Πολλές φορές το αποσμητικό του αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μικροοργανισμών στον εξατμιστή.

 

Χρήση το χειμώνα

 

 1. Για να επιτύχετε γρήγορο ξεθάμπωμα των παραθύρων από την υγρασία, κατά τη διάρκεια του χειμώνα λειτουργείτε το κλιματιστικό μαζί με το καλοριφέρ και ρυθμίστε την αναρρόφηση εξωτερικού αέρα.
 2. Μην χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό εάν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι κάτω από 5°C.
 3. Εάν το κλιματιστικό σας είναι αυτόματο με την ρύθμιση ECON μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ψύξη με αποτέλεσμα να μειώσετε την κατανάλωση.

 

Συμπληρωματικά tips για να ακολουθήσετε ανεξάρτητα από την εποχή

 

 • Να ανάβετε το κλιματιστικό σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για 10 λεπτά ανεξάρτητα από την εποχή. Έτσι εξασφαλίζεται ότι λιπαίνονται όλες οι συνδέσεις των ρακόρ.
 • Εάν ακούσετε κάποιο ασυνήθιστο θόρυβο απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιο από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
 • Πραγματοποιείτε πάντα τον ετήσιο προγραμματισμένο έλεγχο, και τον προληπτικό καθαρισμό του συστήματος.

 

 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Πότε μην προσπαθήσετε να επισκευάσετε το κλιματιστικό σας μόνος σας, ούτε να προσπαθήσετε να επέμβετε σε αυτό καθ” οιανδήποτε τρόπο. Το κλιματιστικό σας περιέχει αέριο σε υψηλή πίεση που μπορεί να οδηγήσει στο τραυματισμό σας εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μόνο εξειδικευμένο προσωπικό με κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να επέμβει στο κλιματιστικό.
 • Τα κλιματιστικά νέας τεχνολογίας χρησιμοποιούν κομπρεσέρ συνεχούς λειτουργίας. Αυτά είναι σχεδιασμένα να ενεργοποιούνται σταδιακά, και για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να ανάβετε το κλιματιστικό σας όταν το αυτοκίνητο κινείται με πολλές στροφές, γιατί μπορεί να καταστραφεί ο συμπλέκτης. Για το λόγο αυτό καλό είναι να ενημερωθείτε για τον τύπο του κρομπρεσέρ που έχει το αυτοκίνητό σας για να το χειρίζεστε ανάλογα.